Jolien Herthogs diëtiste 1-op-1 coaching

1-op-1 coaching

Als voedingsdeskundige doe ik meer dan coachen alleen, ik geef ook inzichten in jouw eetpatronen en ben jouw onvoorwaardelijk klankbord. Jij bepaalt het tempo, ook al zijn dat soms maar heel kleine stappen. Om te slagen zijn drie dingen van cruciaal belang: inzet, eerlijkheid en de wil om dingen te veranderen. Op deze manier kunnen we jouw levensstijl duurzaam op het gezonde spoor zetten.

Werkwijze

Stap 1: kennismaking

Tijdens een eerste sessie leren we elkaar beter kennen en ben je vrij om in een vertrouwelijke omgeving jouw verhaal te vertellen. We bekijken je huidige eet- en leefgewoonten, dit is de basis voor jouw advies. We verdiepen ons in jouw vraag en verwachtingen, hieruit stellen we doelen voorop en bespreken we de mogelijkheden van jouw traject.

Bloeduitslagen of een verslag van de huisarts mag je tijdens het eerste gesprek zeker meebrengen. Indien voedingsadvies gewenst is omwille van ziekte, is een verwijsbrief van de huisarts of specialist noodzakelijk.

Het tarief voor een intakegesprek bedraagt 70 euro.

Stap 2: opvolging

Ik luister naar jouw ervaringen en op basis van jouw noden geef ik je inzicht in bepaalde topics. We bekijken waar jij jezelf goed bij voelde en hoe we jouw advies kunnen optimaliseren. We verkennen stap voor stap onderliggende triggers. We werken op jouw tempo en creëren ruimte voor jouw vragen en gevoelens.

Je betaalt 35 euro per sessie.

Jolien Herthogs diëtiste

Je kan bij mij terecht voor:

Last van een opgeblazen gevoel, winderigheid, diarree of constipatie? Het prikkelbare darm syndroom kan een enorme impact hebben op je leven. Doormiddel van het FODMAP dieet brengen we samen je darmen tot rust. Ik zorg voor duidelijke handvaten, tips en tricks om je te ondersteunen in dit proces.

Switch jij tussen dagenlang weinig eten en eetbuien? Kan je niet stoppen met eten wanneer je begint? Eet jij alles wat je tegenkomt? Dan ga ik graag samen met jou op zoek naar een gebalanceerd eet- en leefpatroon met de nodige aandacht voor zelfzorg, naar je ideale balans tussen voldoening en verzadiging. Ik help je om jouw vicieuze dieetcirkel te doorbreken en resultaat te boeken op lange termijn.

Grijp je naar eten in stressvolle situaties, uit eenzaamheid of verveling? Eet jij om jezelf beter te voelen? Is dit jouw vaak gebruikte copingmechanisme? We gaan op zoek naar wat jij écht nodig hebt en manieren om je vastgeroeste eetpatronen te doorbreken. We gaan op zoek naar mentale rust en een gebalanceerd voedingspatroon.

Beïnvloedt diëten je leven en zit je vast in een web van eetregels? Intuïtief eten is geen dieet, het is een manier om opnieuw te luisteren naar de waardevolle signalen die jouw lichaam je geeft. De huidige maatschappij en heersende dieetcultuur hebben ons afgeleerd om naar ons eigen lichaam te luisteren. Je leert opnieuw te luisteren naar je intuïtie i.p.v. te reageren op externe prikkels.

Heb je voor jezelf strenge eetregels opgesteld? Denk jij heel de dag aan eten? Probeer je zo weinig mogelijk te eten of heb je last van eetbuien? We gaan op zoek naar dieperliggende oorzaken en haalbare verandingen die voor jou comfortabel aanvoelen.

Herstellen van een eestoornis vraagt tijd en ruimte. Ik geef je inzicht in jouw eetprobleem en bied je een persoonlijke, warme begeleiding op jouw tempo.

Je kan bij mij terecht voor de behandleing van jouw eetstoornis. Anorexia, boulimia of binge eating (eetbuistoornis).

Als diabeteseducator spits ik me toe op het voedingsluik bij diabetes mellitus type 2. Ik leer je welke aspecten de glycemie kunnen beïnvloeden en aan de hand van haalbare aanpassingen in je voedingspatroon verlagen we jouw bloedsuikerspiegel. Tijdens de sessies ontdek waar de voedingsaccenten liggen specifiek voor personen met diabetes.

Benieuwd naar hoe jouw bloedsuikerspiegel schommelt doorheen de dag? Dan is de continue glucose analyse iets voor jou!

Tijdens een traditionel bloedonderzoek wordt jouw nuchtere glycemie weergegeven, alleen is dit maar een momentopname. De schommelingen doorheen de dag blijven vaak een vraagteken. Met de glucose sensor krijg je gedurende 14 dagen een compleet beeld van jouw bloedsuikerspiegel en de invloed van voeding, beweging, slaap, stress etc. In combinatie met een voedingsdagboek brengen we jouw lichaamsrespons in kaart.

De glucose analyse is ideaal als je nieuwsgierig bent naar de oorzaak van jouw energiedips/vermoeidheid, je vetverbranding doorheen de dag, de kwaliteit van jouw glucoseverwerking en hoe jouw lichaam reageert op wat je eet. Hierdoor is de analyse ook zeer interessant bij diabetes.

Een traject inclusief sensor, gebruik van de app, persoonlijk rapport en 2 uur consultatie bedraagt 330 euro.

Terugbetaling

Omdat ik erkend diëtiste ben heb je recht op een gedeeltelijke terugbetaling van jouw ziekenfonds. Daarnaast ben ik erkend diabeteseducator waardoor diabetespatiënten in het voor- of zorgtraject recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming. 

Blogbericht Jolien Herthogs