Over Jolien

Jolien Herthogs diëtiste - over cropped

Ik ben Jolien, erkend diëtiste en voedingsdeskundige. Als warme, empathische coach maak ik graag tijd voor jouw verhaal.

Jolien Herthogs diëtiste

Vanuit Antwerpen help ik
cliënten in heel Vlaanderen.

Mijn missie? Dat jij kan connecteren met je lichaam, dat je opnieuw leert luisteren naar de waardevolle signalen die jouw lichaam je geeft.

Door onder meer een gejaagde levensstijl en stress is de connectie tussen ons lichaam en onze geest vaak in de verdrukking geraakt. Daarbij komt dat de huidige maatschappij en heersende dieetcultuur ons hebbeen afgeleerd om naar ons eigen lichaam te luisteren. We vetrouwen liever op externe prikkels dan op wat ons lichaam ons probeert te vertellen. Net daarom hebben de prinicpes van het intuïtief eten in al mijn coachingsessies een prominente plaats.

In dit traject sta jij centraal: jij bent diegene die beslist om je gezondheid zelf in handen te nemen. Tijdens ons parcours hecht ik veel belang aan zelfontwikkeling en zelfzorg. Samen bekijken we dan ook hoe we jouw persoonlijke levensstijl opnieuw op het goede spoor kunnen zetten. We zoeken naar structurele aanpassingen in jouw huidige eet- en leefpatroon die jij haalbaar en realistisch vindt zodat we stap voor stap op weg kunnen naar een gezondere versie van jezelf. Anders dan de klassieke methode focus ik me naast het voedingsaspect ook op jouw mindset, zo bekom je een optimaal resultaat op lange termijn.

Een gezonde geest in een gezond lichaam, dat is waar we naar streven.

Mijn verhaal

Net zoals veel jonge meisjes voelde ik me vaak niet helemaal goed in mijn vel. Ik worstelde met mijn gewicht en ging op dieet. Ik ontwikkelde een verstoorde relatie voeding en legde mezelf eetrestricties op. Ik dacht dat ik geen karakter had. In de jaren nadien besefte ik dat ik ook naar mezelf moest luisteren en nam ik meer tijd voor zelfontwikkeling en zelfzorg. Ik paste de onbewust de principes vanuit het intuïtief eten toe. Naast mijn ervaringen als professional vormt mijn eigen ervaring dus ook een belangrijke toegevoegde waarde om jou optimaal te kunnen helpen, zodat jij weer in je kracht komt te staan en kan genieten van eten.

Naast de focus op de ontwikkeling van een duurzame gezonde levensstijl heb ik mij eveneens toegespitst op prikkelbare darmen. Ook deze specialisatie komt voort uit mijn eigen ervaringen. In 2020 kampte ik opeens en schijnbaar uit het niets met vervelende darmklachten. Na verschillende onderzoeken was het verdict: colitis ulcerosa, een chronische ontsteking van de dikke darm. Daarnaast heb ik ook last van prikkelbare darmen. Ik kreeg door mijn rommelende buik als gevolg van de prikkelbare darmen, vaak de opmerking: ‘oei, heb je honger?’. Heel vervelend. Echter, door het vermijden van mijn persoonlijke triggers speelt dit nog slechts een minimale rol in mijn dagelijks leven en daar ben ik oprecht blij om. Ik wil dan ook graag mijn persoonlijke ervaringen inzetten om het ook anderen een stuk makkelijker te maken om met het prikkelbare darm syndroom om te gaan in het dagelijks leven. Ik blijf me dan ook blijvend verdiepen in deze materie waardoor ik dit ondertussen kan rekenen onder mijn specialisaties.

Jolien Herthogs mijn verhaal

Ook jij hebt je eigen verhaal en dat maakt jou uniek.

Jolien Herthogs diëtiste specialisaties

Specialisaties

Ik specialiseerde me, naast prikkelbare darmen, in diabetes, verstoord eetgedrag (emo-eten, eetstoornissen) en intuïtief eten. Meer info hierover vind je bij mijn aanbod. Ik vind permanent bijleren niet meer dan een evidentie, je kan er dus zeker van zijn dat mijn coachingsessies gebaseerd zijn om de meest recente inzichten binnen mijn vakgebied.