Moonbird als ademhalingscoach

Ademhalingsoefeningen waren nog nooit zo eenvoudig. Meer dan 400 artsen en therapeuten zetten Moonbird in bij stress, angst en slaap: “Eenvoudig én effectief”.

Moonbird

Wat is moonbird?

Moonbird is een innovatieve, draagbare ademhalingscoach die ontworpen is om je te helpen bij het verbeteren van je ademhaling en het verminderen van stress. Het apparaat past in je handpalm en biedt ademhalingsoefeningen die lichaam en geest kalmeren. Wetenschap en technologie worden gecombineerd om je te helpen de kunst van ademhaling te beheersen.

De voordelen van Moonbird zijn

  • een betere slaapkwaliteit;
  • vermindering van stress en angst;
  • en verhoogde focus en concentratie.

Moonbird is effectief door o.a. de gepersonaliseerde ademhalingsoefeningen aangepast aan jouw ademhalingspatroon en behoeften, realtime feedback over je vooruitgang dankzij de meting van je hartslag en ademhalingsfrequentie en een gebruiksvriendelijke app.

 

Kortingscode onderaan het artikel.

een betere nachtrust

20 à 30 % van alle volwassenen heeft slaapproblemen. Slecht slapen heeft een grote impact op onze gezondheid en kwaliteit van leven, dat voelen we al na één nacht. Uit een studie die Moonbird deed blijkt dat dagelijks gebruik van moonbird de nachtrust significant verbetert.

De studie toont aan dat ademen met Moonbird zorgt voor:

  • 37% meer slaapkwaliteit
  • 26% langere slaapduur
  • 32% verbeterd functioneren overdag
  • 28% sneller inslapen
  • 30% beter uitgerust bij het ontwaken

Daarnaast merk ik in mijn praktijk dat onvoldoende slaap(kwaliteit) en dus onvoldoende energie zorgt voor een onregelmatig eetpatroon en eetbuien. Wanneer slaap de trigger is voor dit verstoord eetgedrag is het belangrijk de kern van het probleem, en dus de slaap, aan te pakken.

Langzame ademhaling, de sleutel tot een goede nachtrust.

 

ademhaling als zelfzorg

Meer en meer mensen krijgen dankzij onze huidige maatschappij te maken met angst, slapeloosheid, burn-out, depressie of ‘gewoon’ stress. Zorgdragen voor onze mentale gezondheid zou eigenlijk voor iedereen prioriteit moeten zijn, al blijft het voor vele zoeken naar de meest effectieve manier. Ademwerk wordt hierbij steeds meer ingezet als therapievorm. 

Naast yoga, meditatie en mindfulness wint ademhaling nu meer en meer aan populariteit. 

Ademen is een levensfunctie die direct verbonden is met ons welzijn. Het is een uniek anker om je aandacht vast te houden en grip te krijgen op onze permanente gedachtenstroom. Trager ademen helpt om direct de scherpe kantjes van onze dat te halen. 

Topdokter Steven Laureys: “Naast dat smartwatches en andere wearable fijne hulpmiddelen kunnen zijn, gaat de ademtool van Moonbird nog een stapje verder. Het is een toestel dat je in je hand houdt en krimpt en uitzet en zo feedback geeft over je ademhalingsfrequentie terwijl het je hartfrequentie opmeet.”

 

 

De wetenschap

Stress zorgt ervoor dat je hartslag, bloeddruk en adrenalineniveau omhoog gaan doordat je sympathische zenuwstelsel je lichaam klaarstoomt voor actie. Die stress kan veroorzaakt worden door o.a. een veeleisende job, relatieperikelen, financiële zorgen of sociale druk. Een beetje stress kan geen kwaad, maar chronische stress eindigt meestal met pijn, angst, slaapproblemen en/of moeite met focussen.

Je parasympatisch systeem doet het tegenovergestelde. Het zorgt ervoor dat je bloeddruk daalt en ademhaling vertraagt wanneer jij je veilig genoeg voelt om te relaxen, slapen, etc.

Wat we willen is een mooie balans tussen beide systemen en een hoge hartimevariabiliteit (HRV) waardoor je weerbaarder bent, beter presteert, beter slaapt, je gemakkelijker aanpast aan stress en nadien weer snel tot jezelf komt. Je bent rustig en gefocust. Moonbird meet HRV om naar je stresslevels te peilen. Goed nieuws: langzaam ademen doet je HRV stijgen, het haalt de drukt van het gaspedaal waardoor je bloeddruk en hartslag dalen.

In het kort: langzaam ademen triggert de ingebouwde relax-respons van je lichaam en versterkt je stressmanagementmechanisme. 

 

10 euro korting moonbird

Met de kortingscode ‘jolienherthogs’ ontvang je 10 euro korting op jouw bestelling. Klik hier voor de website. 

Dit artikel werd niet gesponsord.