Elke stuk fruit is een vitaminebommetje, net zoals elke groente dat ook is.
Is het even voedzaam?
Yes it is! Vers of diepvries, dat maakt eigenlijk geen verschil. Wanneer we fruit lang bewaren gaat de kwaliteit stilaan achteruit. Hierdoor hebben diepvriesproducten soms zelfs een streepje voor. Ze worden meteen na de oogst ingevroren waardoor een geen vitamines verloren gaan tijdens transport, verblijf in de supermarkt etc.
Let er wel op dat je niet onopgemerkt extra suiker of room inneemt, deze kunnen soms toevoegd worden. Je kan dit eenvoudig nakijken in de ingrediëntenlijst.
De textuur
Diepvriesfruit is zachter dan de verse variant. Vergelijk bijvoorbeeld maar eens verse frambozen en diepvriesframbozen. No problemo, je kan kiezen welke je gebruikt afhankelijk van je voorkeur. In een recept waar je de producten mixt of opwarmt vind ik de diepvriesvariant ideaal, om bijvoorbeeld te dresseren geef ik de voorkeur aan vers fruit. Bij groente merk je minder verschil in textuur.
Quanta costa?
Diepvriesproducten zijn vaak goedkoper in vergelijking met de verse fruit- en groentesoorten. Zo kan je heel wat besparen in de supermarkt.